Indlæser Begivenheder
 • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Åbent hus på AU Viborg – hvordan kan landbruget sikre fremtidens fødevarer

En verden af spændende oplevelser venter på AU Viborg, når dørenes slås op til åbent hus den 10. juni fra 10-15. Tag børnene og bedsteforældrene under armen og få et enestående indblik i landbrugsforskningens verden.

Kom helt tæt på den forskning, der skal være med til at sikre den grønne omstilling af landbruget. Hør om vores nye uddannelser indenfor plante- og fødevarevidenskab, husdyrvidenskab og dyrlæge. Se, hvordan man kan måle udledning af klimagasser, eller hvordan man kan bruge droner og højteknologiske sensorer i landbruget. Få en snak med en forsker om fremtidens fødevarer, og hvordan de kan dyrkes. Besøg vores stalde eller tag et kig på nogle af vores specialbyggede maskiner og robotter til markarbejde.

Det kan I opleve

 • Besøg vores søde malkekøer – i stalden kan I møde vores forskere Peter Lund, Jens Bech Andersen og Lene Juul Pedersen. De kan fortælle om forsøg med måling af metanproduktion, malkekøer og dyrevelfærd. I kan måske endda møde en af vores fistulerede køer
 • Mød vores robotter, der til dagligt arbejder i vores marker
 • Oplev vores solcellepark, hvor vi forsker i at kombinere produktion af energi med produktion af fødevarer og grøn biomasse
 • Spark dæk på vores traktorer og specialmaskiner til vores forskellige planteforsøg, når I besøger vores maskinpark.
 • Se vores flotte langvarige økologiske markforsøg
 • Mød Rene Larsen og hans mange droner – hvordan bruger man droner i landbruget?
 • Mød forskere i vores bælgfrugtmark og få svar på, hvorfor vi skal spise flere bælgfrugter, og hvordan vi kan dyrke dem i Danmark.
 • Vidste du, at man kan blive dyrelæge i AU Viborg, eller at man kan læse Husdyrvidenskab eller Plante- og fødevarevidenskab herude? Mød studerende og hør meget mere om de nye uddannelser.
 • Oplev, hvordan vi med ATV og sensorer kan måle og kortlægge undergrunden
 • Duft til blomsterne og hør biernes summen og nyd biodiversiteten, når Claus Rasmussen fortæller om blomsterstriber og de insekter, der tiltrækkes.
 • Hør foredrag fra nogle af landets førende forskere.

Har du lyst til at tage familien ud på tur og hilse på malkekøer, opleve robotter, der selv kører i marken og se droner, der suser igennem luften? Så kom til åbent hus ved AU Viborg, hvor der i dagens anledning er åbent både på Danmarks Kvægforskningscenter, Foulumgård og hovedbygningen på Blichers Allé 20, 8830 Tjele.

Transport og parkering

Start dagen ved AU Viborgs hovedbygning, hvor der er god plads til at parkere. Her kan I høre om de nye uddannelser, se vores ATV og sensorudstyr til måling af jordens beskaffenhed, blive klogere på dyrevelfærd og høre foredrag fra nogle af landets førende klima- og landbrugsforskere.
Det er også her, der er mulighed for at købe mad og drikkevarer.

Det er også herfra I kan tage transitbussen videre til enten Foulumgaard eller Danmarks Kvægforskningscenter. Transitbusserne kører hele dagen, så I behøver ikke bil for at komme rundt, der en nemlig begrænset parkering på de andre lokaliteter.

Der vil være skilte ved indkørslerne, hvor det fremgår, hvor man kan parkere. Ligesom det er muligt at få eller medbringe et kort, så man nemmere kan finde rundt på det store område.

Læs mere her